رویکرد دولت یازدهم در ادامه ندادن عملکردهای اشتباه قبلی امری بسیار پسندیده است، رهبرمعظم انقلاب نیز در سالهای اخیر به کرات به نقاط ضعف سفرهای استانی اشاره کرده‌اند و در دیدارهایی که با اعضای هیات دولت داشته اند آنهارا متذکر شده‌اند.

گروه سیاسی مشرق- «آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی كه امروز وجود دارد، منهای ضعف هایی كه وجود دارد.» این عبارت پرمحتوا و عمیقی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در فراز پایانی سخنرانی نوروزی خود در حرم مطهر رضوی (ع) درباره ویژگی‌های رئیس جمهور دولت یازدهم ذکر کردند که در تبلیغات انتخاباتی نامزدها نیز بسیار مورد استفاده قرار گرفت.

حجت الاسلام حسن روحانی نیز در زمان تبلیغات انتخاباتی در اظهارنظری،  اصل سفر‌های استانی را مثبت ارزیابی کرده و در این خصوص می‌گوید: اینکه هیات دولت به استان‌ها بروند و از نزدیک مشکلات استان را بررسی و مشاهده کنند خوب است منتها اینکه هر اتفاقی می‌خواهد در استان رخ دهد باید معطل کنیم تا در سفر استانی اتفاق بیفتد، ناصحیح است.

حال 106 روزي مي‌شود كه حسن روحاني در راس كابينه يازدهم زمام امور اجرايي كشور را در دست گرفته و دولتمردانش هم در تكاپويند تا نخستين وعده‌شان يعني گزارش صد روزه‌گي عملكرد دولت يازدهم در حوزهاي اقتصادي و دپيلماسي ايران در پرونده هسته‌يي را به مردم ارائه دهند.

در لا به لاي برنامه‌های كابينه يازدهم موضوع سفرهای استانی نیز از اهمیت خاصی برخوردار بود که اظهارنظرهای مختلفی در خصوص چگونگی انجام آن از سوی اعضای هیات دولت شنیده شد.

محمد شريعتمداري معاون اجرايي رييس‌جمهوري اولین کسی بود که در خصوص چند و چون این سفرها اظهارنظر کرد و وعده داده بود که اين سفرها با آرايش و نگرشي ويژه آغاز شود و آن‌گونه كه وي تاكيد مي‌كند جنس اين سفرها از لحاظ كمي و كيفي بسيار با سفرهاي دولت قبلی تفاوت دارد.

سفرهاي استاني با اهداف جديد انجام خواهد شد

شریعتمداری معاون اجرايي رييس‌جمهوري درمورد اینکه اين سفر‌ها از چه استاني آغاز مي‌شود و تغيير آرايشي كه معاون اجرايي روحاني بر آن تاكيد دارد چگونه است، گفت: "از آنجا كه روحاني در زمان تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري فرصت نكردند به چند استان مثل ايلام، چهار محال بختياري، خراسان جنوبي و... سفر كنند نخستين سفر دولت قطعا از ميان آنها انتخاب مي‌شود."

شريعتمداري همچنین  گفت كه سفرهاي استاني دولت يازدهم با ساختار و شيوه‌يي متفاوت از دوره‌هاي قبل انجام مي‌شود و جايگاه مردم به عنوان ميزبان مسوولان اجرايي، مقدم شمرده خواهد شد. شريعتمداري روز مهرماه گذشته در گفت‌وگو با ايرنا، اظهار داشت: به طور قطع سفرهاي استاني در دولت تدبير و اميد با اهداف و نگرش جديد انجام خواهد شد و تفاوت‌هايي از لحاظ محتوايي و شكلي با گذشته دارد.


در حاشیه يكصدمين سفر استاني احمدی‌نژاد به مشهد - اردیبهشت 92


يكصدمين سفر استاني احمدی‌نژاد به مشهد - اردیبهشت 92


 سفر استانی احمدی‌نژاد به اهواز - اردیبهشت 92

وي ايجاد رابطه منطقي‌تر بين مردم و مسوولان اجرايي را از جمله ويژگي‌هاي سفرهاي استاني در دولت يازدهم دانست و اظهار داشت: در ادامه اقدامات دولت‌هاي پيشين از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون، دولت تدبير و اميد، رويه جديدي را در سفرها اعمال خواهد كرد كه اميدواريم اين رويه براي پيشرفت كشور و حل مشكلات مردم كاربردي‌تر از گذشته باشد.

معاون اجرايي رييس‌جمهوري ادامه داد: تقويت يكپارچگي ملي، اطلاع از آخرين وضعيت زندگي مردم در مناطق مختلف كشور و مشكلاتي كه با آن مواجهند، آشنايي نزديك مسوولان با گرفتاري‌ها و گره‌هاي كوري كه بعضا در حل مشكلات مردم پيش روي دستگاه‌هاي اجرايي در سطوح منطقه‌يي و در بخش‌هاي گوناگون وجود دارد، از جمله محورهاي سفرهاي استاني خواهد بود.

معاون اجرايي رييس‌جمهوري، هر نوع استفاده ابزاري از مردم شريف شهرها و روستاها در هنگام سفرهاي استاني و برخي شيوه‌هاي نامتناسب با كرامت و شأن مردم از جمله دريافت نامه‌هاي مردم در حالي كه به دنبال خودروها در حال دويدن هستند، ايجاد زحمت در زمان ورود و حركت خودروهاي مسوولان كشوري براي اطلاع از مشكلات آنها و نوع رسيدگي به درخواست‌هاي منطقي اهالي مناطق را رد كرد و گفت: شناسايي مسائل و مشكلات و ارتباط با مردم نقاط مختلف كشور راه‌هاي مطلوب‌تر و مناسب‌تري دارد كه بدون ايجاد دغدغه و ايجاد زحمت براي آنها نيز حاصل خواهد شد.


وعده‌ای که در 10 آبان‌ماه عملیاتی نشد

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد در مهرماه گذشته درخصوص زمان اجرای این طرح اینگونه نوشت: «حسن روحاني براي آغاز سفر‌هاي استاني به دولتمردان و وزراي كابينه آماده باش داده است و اين سفر‌ها قرار است از 10 آبان ماه كليد بخورد.» روزنامه‌های اصلاح‌طلب همچنین خبر داده بودند که عزم دولت بر تداوم سفرهاي استاني است و اين سفر‌ها براي حفظ ارتباط و اعتماد مردم به دولت یازدهم است و بر همين اساس هم دولتمردان مي‌خواهند خيلي شفاف و روشن با مردم در اين سفرها از بايد‌ها و نبايد‌هاي پيش رويشان سخن بگويند تا اين اعتماد مستحكم تر از گذشته بين مردم و دولت باقی بماند.


تغییر نام سفرهای استانی به «پایش و پویش استان‌ها»

نهاوندیان رییس دفتر رییس‌جمهور در 11 آبان‌ماه با اشاره به اهمیت معاونت هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست‌جمهوری گفت: "رشد درون‌زا یعنی استعدادهای استانی را بشناسیم و وسایلی برای رشد درون‌زای استان‌ها فراهم کنیم؛ حیف است اسم این برنامه‌ها را سفرهای استانی بگذاریم چون استان‌ها با یک سفر یا چند سفر شکوفا نمی‌شوند و اسم این برنامه را باید برنامه پایش و پویش استان‌ها بگذاریم." رییس‌دفتر رییس‌جمهور با بیان اینکه باید برای پویایی درونی استان‌ها برنامه‌ریزی کنیم گفت: "وظیفه جدید معاونت هماهنگی و پیگیری، برنامه‌ریزی برای پویایی درونی استان‌هاست، چون استان‌های مختلف احکام مختلفی برای توسعه درون‌زا نیاز دارند."



همه کابینه به سفر استانی نمی‌روند

حسین فریدون دستیار ارشد رئیس‌جمهور نیز در حاشیه مراسم ختم والده محمدعلی نجفی در پاسخ به این سوال که آیا شخص رئیس‌جمهور در سفرهای استانی حضور پیدا خواهند کرد یا خیر، گفت: قطعاً رئیس‌جمهور در این سفرها حاضر خواهند بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تمام اعضای کابینه در این سفرها حضور پیدا می‌کنند یا خیر، گفت: بخشی از اعضای کابینه در سفرهای استانی دولت حاضر می‌شوند.

مشهد مقدس مقصد اولین سفر استانی دولت روحانی

محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌ جمهور 19 آبان‌ماه درمورد زمان اجرای سفرهای استانی گفت: با اهتمامی که رئیس‌جمهور به استان خراسان رضوی دارد، اولین سفر استانی دولت یازدهم به مشهدالرضا(ع) خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این سفر کلیه اعضای کابینه شرکت خواهند کرد، عنوان کرد: « 2 هفته بعد از عاشورا، اولین سفر استانی صورت خواهد گرفت.» شریعتمداری درباره اینکه آیا در سفرهای آتی کلیه اعضای کابینه حضور خواهند داشت یا نه، اظهار داشت: متناسب با موضوعات استانی، ترکیبی از هیئت وزیران در سفرهای استانی حضور خواهند داشت.



تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت

با توجه به اظهارنظرهای اعضای هیات دولت سفرهای استانی دولت یازدهم به لحاظ شکلی و ماهوی تغییرات اساسی نسبت به ادوار گذشته و سفرهای رؤسای جمهوری گذشته داشته باشد و این می‌تواند نقطه مثبتی در راستای برطرف کردن ضعف‌های سفرهای استانی احمدی‌نژاد باشد.

با مروری بر اظهار نظر های مسئولین دولتی قرار است دیگر شاهد استقبال‌های مردمی نباشیم و از این پس تنها جلسات شورای اداری با حضور مسؤولان عالی برگزار خواهد شد.

از دیگر اقدامات مثبت دولت یازدهم در راستای اجرای سفرهای استانی نیز این است که دیگر تمام اعضای کابینه به این سفرها نخواهند رفت و تنها اعضایی از کابینه در این سفرها حضور پیدا می کنند که حضورشان مثمر ثمر خواهد بود.

مصوبات گسترده نیز از پس منتفی خواهد شد و مصوبات و طرح‌هایی که اجرایی نمی‌شد، تصویب نخواهد شد.

رویکرد دولت یازدهم در ادامه ندادن عملکردهای اشتباه قبلی امری بسیار پسندیده است، رهبرمعظم انقلاب نیز در سال‌های اخیر به کرات به نقاط ضعف سفرهای استانی اشاره کرده‌اند و در دیدارهایی که با اعضای هیات دولت داشته اند آنهارا متذکر شده‌اند.

رهبر معظم انقلاب ضمن بیان نقاط مثبت دولت احمدی نژاد در اجرای سفرهای استانی همچون روحیه مردمی اعضای هیات دولت، هم‌سطح شدن با مردم و تماس با مردم شهرستان‌ها و استان های کشور به بیان نقاط ضعف این سفرهای استانی نیز پرداخته بودند که اغلب مورد غفلت قرار می‌گرفت. بخش اعظمی از این نقاط ضعف که رهبری در طول سال‌های اخیر بیان فرمودند گویا قرار است از ابتدای اجرای سفرهای استانی در دولت یازدهم مورد توجه قرار گیرد و این نقاط ضعف به نقاط قوت سفرهای استانی دولت روحانی تبدیل شود.



*** در ادامه بخش‌هایی از نقاط ضعف سفرهای استانی را که رهبر انقلاب در طول سال‌های اخیر خطاب به هیات دولت فرموده‌اند می خوانید؛


  •  چقدر خوب است كه همه‌ى وعده‌هائى كه دولت به مردم داده، عمل بشود. اگر چنانچه وعده‌اى به مردم داده بشود و عمل نشود، اين مشكلات درست خواهد كرد؛ نه فقط نسبت به دولت، بلكه به نظام. آقاى رئيس جمهور اشاره كردند كه به ما مي‌گويند شما سطح توقعات مردم را بالا برديد. اين بالا بردن سطح توقعات، ناشى از اين نيست كه شما نواقص خودتان را گفته‌ايد، مردم توقعاتشان بالا رفته؛ نه، توقعات با دادن وعده‌ها بالا مي‌رود. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛ 6 شهریور90)
  • مصوبات سفرها و وعده‌هايى كه داده ميشود. شما به جايى مسافرت ميكنيد؛ مثلاً گفته ميشود دولت صد يا دويست مصوبه براى آن‌جا داشت؛ بايد به طور جد دنبال كنيد كه اينها تحقق پيدا بكند... اگر نميشود، همان وعده‌اى كه داده‌ايد، صاف بيائيد به مردم بگوئيد نميشود. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛2 شهریور87)
  • هر آنچه به عنوان يك وعده از شما صادر ميشود، مردم در موعد معين ببينند كه آن وعده تحقق پيدا كرد. اگر از صد تا كارى كه شما ميگوئيد، نودتايش را انجام بدهيد، ده تايش انجام نگيرد، همين در ذهن مردم يك اختلالى ايجاد خواهد كرد. آنچه را كه آدم احتمال ميدهد انجام نشود، به صورت احتمال بگويد، به صورت قطع و يقين نگويد. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛2شهریور91)
  •  همه به كار كارشناسى احتياج داريم. كار بدون كارشناسى، ابتر و عقيم و خنثى خواهد بود. اين حرف موجب نشود كه ما به كار كارشناسى بى‌اعتنايى كنيم. كارشناسان صادق و خوب در دستگاهها و مجموعه‌ى ظرفيت عظيم انسانى كشور هستند؛ حتماً از نظر كارشناسى اين افراد صادق و مؤمن استفاده كنيد. كار بدون كارشناسى نبايد انجام بگيرد. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛6 شهریور85)
  •  مى‌خواهم تأكيد كنم بر اين‌كه كار كارشناسى را حقيقتاً جدى بگيريد؛ بخصوص در كارهاى مبنايى و بنيانى، مثل مسأله‌ى برنامه‌ريزى و بودجه‌نويسى، يا مسأله‌ى شوراها و امثال اينها؛ اينها كارهاى بنيانى و ماندگار است؛ يعنى بايد بماند. اگر كارِ كارشناسى عميقِ دقيقِ همه‌جانبه‌ى متبحرانه‌اى انجام گرفت، اين كار ماندگار خواهد شد؛ والّا اگر چنانچه گوشه‌ى كارشناسى‌اش سائيده بود، زحمات شما به هدر خواهد رفت. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛4 شهریور86)
  •  يكى از ضعفها اين است كه ما در كارها اولويت‌ها را نبينيم. يكى از آقايان اشاره كردند - كه اشاره‌ى درستى است - به اين كه طرحهاى نيمه‌تمام را بايد دنبال كنيم. اين خيلى خوب است؛ اين كار، كار لازمى است؛ من هميشه تأكيدم بر اين است؛ منتها مشخص كنيد، يك مجموعه‌ى كارى درست كنيد، بنشينند واقعاً طرحهاى نيمه‌تمام را - حالا يك رقمى هم ذكر كردند كه فلان تعداد طرحهاى نيمه‌تمام داريم - اولويت‌بندى كنند؛( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛6 شهریور90)
  •  كار را براى خدا بكنيد. نه اينكه چون مردم دوست دارند، اين كار را بكنيد؛ نه. اگر هدف اين شد كه دل مردم را به دست بياوريم، ناكام خواهيم ماند. «لأقطعنّ امل كلّ ءامل غيرى»؛ اين حديث قدسى است، كه در ذهنم اينجور است كه با سند معتبرى از قول خداى متعال نقل شده كه فرموده: من قطعاً اميد آن كسى را كه به غير من اميد ببندد، قطع خواهم كرد. ما بايد اميدمان به خدا باشد، براى خدا كار كنيم؛ منتها ميدانيم كه كار براى خدا جاذبه دارد. اين شعارها، شعارهاى الهى است. اگر كار براى خدا نباشد، اين موفقيتها از ما گرفته خواهد شد. همان شور و نشاط و تلاش و خدمت صادقانه و بدون توقع مزد و منت بايد ادامه پيدا كند. اين يك نكته‌ى اصلى است. ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛6 شهریور90)
  •  سرعت را با دقت همراه كنيد. سرعت غير از شتابزدگى است؛ شتابزدگى بد است. سرعت وقتى با دقت همراه شد، كار معقول و صحيح است. سرعتِ بدون دقت، مى‌شود شتابزدگى. مواظب باشيد در تصميم‌گيري ها و نوع كارها، شتابزدگى پيش نيايد و دست‌پاچه‌مان نكنند. گاهى اوقات دست‌پاچه كردنِ مسئولان به مسائل مختلف - گاهى بعضى از نخبگان، بعضى از آحاد مردم و بعضى از مرتبطين، آدم را سر يك كارى دست‌پاچه مى‌كنند - آنها را عقب مى‌اندازد... ( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛6 شهریور85)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • حزب الله پیروز است ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    با هواپیما یه چرخی تو شهر میزنن بعد میگن سفر استانی یه تلفن هم میزنن یه کلنگی یه جا بزنن یا ساخته های دولت قبلی رو به خاطر تورم زا!!!! بودن خراب کنن در ضمن مشرق عکس مربوط به اهواز ابتدای حرکت احمدی نژاد بود و تازه از فرودگاه اومده بود بیرون مرد باش و تایید کن
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    مشرق چی شده حالا که احمدی نژاد رفته از استقبال کمش عکس میذاری. تا وقتی رئیس جمهور بود کجا بودی پس؟عجب دغلی هستی ...
  • حسن ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    احمدی نژاد با هر خوبی یا بدیش باز هم تو دل مردم جای داره.
  • العبدالضعیف الذلیل الحقیر ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    مشرق! اگر دین نداری لااقل آزاده باش... چشمهای کور شده ات رو باز کن و عکسهای استقبال مردم در اهواز رو ببین، اون عکسی که گذاشتی اصلا مربوط به مسیر استقبال نبوده و مردم جلوی فرودگاه دور ماشین دکتر جمع شده بودن... وای بر شماها که محبوبیت احمدی نژاد داره شماها رو دق میده...
  • مجنون ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    خاک بر سر اون کسایی که تذکرات مهم رهبری رو ندادیه گرفته اند و راه کج خودشون رو تا روز آخر ادامه دادند. نتیجه این راه کج رو هم دیدیم ، خفت ، خاری ، مضحک شدن در انظار مردم و انحرافی !
  • عبدالرضا ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    موافقم با شما،++++ حرفت با کنایه بود ولی خیلی عمیق بود. دمت گرم
  • لوتی ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    ایول همینو می خواستم بگم. راه کج از یک هفته بعداز انتخابات سال 88 کلید خورد
  • من ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    احمدی نژاد همه چیز رو خراب کرد ، خدا نگذره
  • آنتی احمدی نژاد ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    سفرهای آخر احمدی نژاد چون انتخاباتی بود، مردم نمی رفتن. همه یادشونه . دروغ نگو
  • شرق ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    داشت اما دیگه نداره. مطمئن باش آدمای خائن هیچ جایی تو دل ما ندارن.
  • میلاد ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    الحق که درست گفتی. خاک بر سرشون
  • ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    خائن توئی که به اسم ولایت داری هر کاری که دوست داری انجام میدی
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    خاک بر سرت مجنون
  • حسن ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    به کی خیانت کرد که حالا داری از خیانت حرف میزنی.خائن امثال کروبی و موسوی و خاتمی بودن که اگه اون خیانت رو بعداز انتخابات 88 نمی کردند الان وضعیت به مراتب بهتری داشتیم.
  • موسي ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    داره خوبم داره ديگه هم مثلش نمياد
  • ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    یعنی شما منکر کاهش چشمگیر جمعیت در سفرهای اتتانی آخر احمدی نژاد داشتی؟!؟!؟! یا ذاالعجب!!!!!1
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    خواهشا از کیسه خلیفه نبخش!
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    محبوبیت احمدی نژاد!؟!؟!؟! خخخخخخخخ
  • Admin ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    عالی بود... میزان استقبال مردمی از سفرهای استانی احمدی‌نژاد در سال های آخر به خودی خود گویای همه چیز است!
  • غریبه ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    داره آقای شرق . نکنه مردم مجبورا مثل شما فکر کنن . یا شما تو دل مردمی ؟
  • گگه ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    آقای مشرق واقعآ نفهم هستید. به سخنان رهبر معظم انقلاب خوب توجه کنید وبعد اظهارنظر کنید.چرا برداشت معکوس دارید. ضمنآمنتظر باشید سال96 احمدی نژاد خواهدآمد.
  • محمد حسین ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    دوست عزیز من ساکن اهوازم.این عکس 100 متر قبل از مصلی محل برگزاری سخنرانیست و همیشه در استقبال پر آدم بود ولی دور آخر به جز چند مدرسه که دانش آموز اورده بود و یه سری افراد خاص که حدودا 1000 نفر میشدن.شما هم مرد باش و تحقیق کن دوست من.
  • ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    اشتباهی منفی دادم
  • ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    هیچ گاه به این جمله محمود احمدی نژاد فکر کرده اید که حتی سه بار هم تکرار و تاکید کرد که ((من هیچ سند خیانت به ملت ایرانرا امضا نکرده ام و نمی کنم).
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    خائن تویی بی تربین بی بصیرت
  • ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    0 0
    الحق که مجنونی خاک بر سر خودت
  • مج مج ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
    0 0
    ای خدا ... مجنونی ؟؟؟
  • ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
    0 0
    پایش و پویش! اون زمانی که رئیس جمهور بجز سعدآباد و چند پایتخت خارجی، جای دیگری رو بلد نبود، باید سفر استانی انجام می شد که همه ی مردم از نعمت دولت بهره ببرند.
  • ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
    0 0
    گل گفتی!!!!ایول

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس